FANDOM


Dobro došli na Net Song Contest Wikia,
ovdje možete nači podatke o NSC-u.
Trenutno imamo 117 članaka.
Wbar blue
Wiki Eurovision Heart (Infobox) Net Song Contest
Wiki Eurovision Heart (Infobox)
Net Song Contest je igra osmišljena radi upoznavanja samog sebe sa drugim pravcima muzike, kao i u cilju upoznavanja sa novim ljudima koji vole muziku.

Svaki igrač koji sudjeluje mora imati zemlju koji će predstavljati. Ta zemlja mora biti fiktivna i ne smije se poklapati ni s jednom povijesnom ili aktualnom zemljom. Svaka zemlja bira svog predstavnika za NSC neovisno o zemlji porijekla izvođača. Pjesma može biti bilo kojeg žanra, a prijavljuje se u formi: izvođač, pjesma, link na YouTube.

Jedan igrač smije posjedovati samo jednu zemlju i svaka druga vit će izbrisana. Zemlja koja pobijedi na jednom NSC-u dužna je organizirati sljedeći i osmisliti cijeli koncept natjecanja, skupiti i zbrojiti glasove i obavijestiti ostale suradnike o rezultatima.

Wbar blue
Escportal Net Country Song Contest
Escportal
Net Country Song Contest je igra osmišljena radi upoznavanja samog sebe sa drugim pravcima muzike, kao i u cilju upoznavanja sa novim ljudima koji vole muziku.

Ova se igra, za razliku od NSC-a, odvija isključivo u Eurovizijskom formatu. Skavi suradnik dužan je, ukoliko želi sudjelovati, izabrati jednu državu članicu EBU-a i kao njezin predstavnik nastupati na NCSC-u. Kada se jednom izabere državu, suradnik se na svaki sljedeći NCSC mora prijavljivati s tom državom. Svaki surdnik može izabrati samo jednu državu.

Predstavnik te zemlje mora dolaziti ili djelovati u toj zemlji, osim ako suradnik ne dobije posebnu dozvolu da njegovu zemlju predstavlja netko tko izvorno nije iz te zemlje.

Format glasovanja isti je kao i na Eurosongu, dok je domaćin i organizator (pobjednik prethodnog izdanja) zadužen za prikupljanje, zbrajanje i objavu glasova, kao i za organizaciju cijelog natjecanja.